Haya Labs Resveratrol põhineb mitmeaastastel taimedel, mida tuntakse Jaapani hanheinana Polygonum cuspidatum ehk pargitatar, mis on pärit Ida-Aasiast.
- Antioksüdant
- Takistab veresoonte hävitamist
- Toetab kardiovaskulaarsüsteemi
- Hoiab ära südame riskifaktorid, sealhulgas rasvumise ja diabeedi
- Vähendab LDL-i ehk halba kolesterooli
- Hoiab ära trombi
- Takistab kasvajarakkude kasvu
Resveratrool on looduslikult esinev antioksüdant, mida leidub paljudes taimedes, sealhulgas viinamarjades, maapähklites, mustikates ja jõhvikates.
Uuritakse mõju kardiovaskulaarsüsteemile, vähiga seotud mõjusid ja üldist kasu tervisele.
Resveratrool on peamiselt punases veinis leiduv ühend, mida on pikka aega peetud südamele positiivseks mõjuks.
Uuringud näitavad, et resveratrool on eriti hea südame-veresoonkonna haiguste riski vähendamiseks.
Kuna kogus toidus võib oluliselt erineda, on soovitatav seda võtta toidulisandina.
Resveratrool näitab võimet takistada rasvlahustuvate vitamiinide (sealhulgas A, D, E, K) ja lipiidide peroksüdatsiooni vabanemist. Lipiidide peroksüdatsiooni käigus eemaldavad vabad radikaalid elektronid rakumembraanide lipiididest, põhjustades raku häireid. Kuna resveratrooli iseloomustavad kõrged hüdrofiilsed (võime seonduda ja lahustada vees) ja lipofiilsed (võime seonduda rasvades ja õlides ning lahustuda nendes) omadused, võib see pakkuda tõhusamat kaitset kui teised tuntud antioksüdandid, näiteks vitamiinid C ja E. Samuti aitab see kaasa ateroskleroosi (arterite kõvenemine valgete vereliblede sadestumise tõttu arteriseinas) ennetamisele ja trombotsüütide agregatsiooni vähendamisele. Lisaks antioksüdantsetele omadustele on see toime ka mutageenivastase toimena. Mõnel juhul teatatakse, et resveratrool vähendab mõnede kasvajate aktiivsust.