Koostisosad: Lupiinijahu, kookosjahu, linaseemned, maapähklijahu, seesamiseemned, röstitud maapähklid, kõrvitsaseemned, basiiliku seemnejahu, mandlid, Himaalaja roosa sool, guarkummi, kergitusaine (naatriumvesinikkarbonaat).
Valmistamine nõuab:
- Küpsetussegu
- 300 ml kuuma vett
- 1 supilusikatäis äädikat või sidrunimahla
- 70 g kookos- või oliiviõli
- 4 muna
Valmistamismeetod
- Kuumuta ahi 190 °C-ni ja vooderda küpsetuspaberiga küpsetusplaat.
- Sega kookosõli või oliiviõli kuuma veega ühtlaseks.
- Lisa küpsetussegu, seejärel klopi lusikaga või mikseriga madalal kiirusel.
- Löö 4 muna tainasse ja klopi ühtlaseks.
- Pane tainas 10 minutiks kõrvale ja oota, kuni see taheneb. Seejärel lisa äädikas või sidrunimahl ja sega hoolikalt läbi.
- Vormi 5 cm kõrgune päts ja tee 3 õhukest sisselõike pealispinnale.
- Tõsta ettevalmistatud leib küpsetusplaadile. Küpseta 50-55 minutit, kasutades ühtlase küpsemise tagamiseks ventilaatori funktsiooni.
- Lõpuks torgake leiba hambatorkega, et kontrollida, kas see on seestpoolt kuivanud.
Portsjoni kohta | 25 g | 100 g |
---|
Energiaväärtus | 73,3 kcal / 306 kJ | 293 kcal / 1224 kJ |
Rasvad | 5,75 g | 23 g |
└ millest küllastunud | 3 g | 12 g |
Süsivesikud | 1,25 g | 5 g |
└ millest suhkur | 0,5 g | 2 g |
Kiudained | 1,75 g | 7 g |
Valk | 3,5 g | 14 g |
Sool | 0,25 g | 1 g |