VITARGO sisaldab Vitargo®, patenteeritud kõrge molekulaarsusega süsivesikuid mille keskmine molekuli kaal ulatub 500,000-700,000- ni. See toode on unikaalne spetsiaalselt töödeldud molekuliga mis on kardinaalselt erinev suhkrumolekulist (glükoos,fruktoos) ja maltodekstriinist mida leidub paljudes toodetes. Maltodekstriini kaal jääb 1,000-10,000 piiri ja dekstroosi oma 180.
Teaduse seisukohast on submaksimaalne treening takistatud lihaste ja maksa glükogeeni varude tõttu ja need varud võivad suureneda süsivesikute rohkel tarbimisel. Veel on avastatud et glükogeeni tase (süsivesikute tase kehas) ja selle süntees on kõige kõrgem lihastes kus glükogeen kiireimini väheneb treeningute tõttu. Glükogeeni sünteesimise võime on oluline atleetidele rasketel ja pingelistel treeningsessioonidel kui ka võistluste ajal.
Seeditud süsivesikutest glükogeeni sünteesimine sõltub glükoosi transpordist läbi seede- limaskesta ja muskli rakumembraanidest ning selajuures ensüümidest mis vastutavad glükogeeni fosforüülumise ja sünteesi eest. Vere glükoosi konsentraat on mõjutatav glükoosi sissevoolu hulgast kõhust, läbi seedekulgla verre. Tõestati et seeditu molaalsus võib mõjutada kõhus toimuvaid protsesse. Ehk kõrge molaalsus võib viivitada maomahlu ja seeläbi glükoosi vabanemist seedetrakti. Vitargo® väga madala molaalsuse ja kõrge süsivesikute-sisaldusega jook on valminud!